BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, March 10, 2008

RESULT ELECTION...salah sape?

PM tak letak jawatan
* Angkat sumpah pukul 11 pagi ini *
Saya akan teruskan perjuangan

.....ini adalah tajuk besar akbar utusan ari nie 10/3/08...setelah result election dah diumumkan semalam dan kite dah tau ape yang jadi....dalam sejarah pihak pembangkang amik 1/3 kerusi dalam parlimen, ini bukan bermakna keputusan ditangan mereka..masih lagi ditangan yang berhak tapi perlu ditapis pembangkang...sejarah kan...ape nak jadi???nak kiamat ke?? takutnye...mase malam nak kire undi tu kan punye la kitorg takut..takut ape? takut nanti ....cube bayangkan negara kite dijajah pembangkang, memang la ade kebaikan yang diperolehi tapi...tah la...sukar nak ditafsir....ni pandangan kami yang bukan banyak ilmu politik la...tapi yang amik berat pasal negara jugak....nasib baik 1/3 je...kalu 3/3..haaa sape nak jawab...macam abg kami ckp..."yang...klu pembangkang amik alih, makne kata Malaysia akan jadi Malaysia darul syukur la...sume pakai kopiah,dah takde shopping complex,dah xde mamak bukak 24 jam, dah takde downtown bukak 2 3 pagi"...bukan nak cakap kuno ke ape ke...tapi takut la...takut dah tak maju di mate dunia lain...Malaysia jadi mundur...PM kite bukan bine shopping complex, tempat2 reaksi, tempat berhibur sume tu untuk maksiat, tapi untuk kite gune ke arah yang baik yang kite sendri tau baik buruknye..kalau dah tau tak elok utk kite jangan la join..bagi la org yang tak elok jer pegi...kan..yang pasti tepuk dada tanye selera.....takut kan bile dah jadi macam nie..ramai yang merungut, takut nak tengok ape yang jadi mase akan datang...kite nantikan Selangor yang baru pun dah cukup..tgu dan lihat la....haha jadi Selangor darul ape lak lepas nie...tak sebelah sape2 tau..tapi pandang dari mate nak menyelamatkan negara dari jatuh bankrap dari segi kemajuan.....

haaa....1 g nak cakap...sape la yang jahat mulut sangat nak suh Pak Lah letak jawatan??? menang la..spt yg kite tau...Pak Lah jadi PM jer sume Tok Det dah sediakan,....lengkap..Pak Lah perlu goyang kaki jer kat rumah die yang atas air tu..tu pun nasib baik Tok Det punye idea...tapi ingat senang ke jadi PM???dah botak kepala die pk ape yang patut dan tak patut utk negara...maybe itu jer yg mampu die buat..yang pasti Malaysia masih gah di mate dunia....jangan nak memandai nak ckp bukan2 pasal org yg kite taktau keje die...kami rase kalau "makhluk yg suh PM letak jwtn tu" amik alih tempat Pak Lah 2 ari ckp la..dah jadi org gilak rasenye....so jgn nak pndai2 ikut sedap mulut je....nasib baik Pak Lah pegang kalu jatuh kat tgn pembangkang..LINGKUP.......

2 lewd c0mments:

~anis~ said...

Pak Lah is not a good leader.1 kebenaran yg xdpt nk sangkal sbb lembab dan xbgs nya dia dlm bt kptsn itu nyata.bkn itu sj kebolehan BN dah jd 1 kebanggaan serta kesombongn pd parti itu.ini akn jd 1 kesedrn klu BN x amik langkah utk amik hati masyarakat.pd mana2 yg ader pengalmn b'jumpa dgn wakil rakyat atau pemuda yg bongkak n angkuh pasti setuju dgn kata2 ini.tp krn hati msh p'cy,maka mungkn slps ini BN jd 'humble'.biarlah pembangkang amik alih klu itu takdirnya tp yg septtnya kita risaukn yg amik alih tu MELAYU ke atau KAUM lain.bkn nk bangkit isu p'kauman tp fkrlah jgn smpai kita ni jd mcm MELAYU SINGAPORE.So,mana nk pilih?

~me~ said...

Pak lah lembab??? Pak Lah Xbgs?? itu pandanga mate ko..yang ko nampak sebab ko hanya dah terjatuh hati dengan kemewahan yang Tok Det berikan..itu kelemahan die yang aku terima...semenjak die bertahkta xde banyak kemajuan pun, tapi aman dan makmur jer kite nie kat cnie....tapi bukak la mate skit boitech tu die yang mulekan...mg lembap tapi tak sume benda die bleh buat laju..die pun manusia biase..otak same jer Allah bagi..ko cakap senang sebab tak duduk tempat die...asal negara tak jadi macam Israel ko patut syukur..jangan jadi macam pihak PAS depan mate aku, aku dengar ngn telinga sendri, kutuk Tok Det tapi jambatan Penang gune plak!!! knapa tak berenang je...Highway???? lalu la plak...macam pepatah ngate2 orang tapi tak sedar diri gune....HUhu pepatah ape la tu erk...kite dah maju dari sume segi..jadi tugas die cume jaminkan keamanan dengan bantuan kite rakyat...ko blum kene lagi kaum lain yang memerintah dah kene kat batang idung baru nak tengadah....
Fuuuhhhh PANAS!!! PANAS!!!!