BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, June 2, 2009

~not feeling well~

-- e d i t e d --


Masalah kesihatan. Memang tidak dapat dinafikan ini adalah masalah besar yang akan ditanggung kepada sesetengah manusia dimuka bumi. Akan adanya masalah kesihatan. Wah...Wah..Wah...Panjang lebar pulak. xtually nak cakap dah lame sangat menyepi dalam bidang kerjaya tak bergaji nie adalah kerana mengalami masalah kesihatan ( aparaa...itu pun nak ayat pnjg) Demam. Demam teruk wa cakap lu..Dah ler dalam masa nak test, surelah sumpah test 1 statik dan dinamik nie teruk gile. Tak boleh nak study. Sumpah tak larat. Tapi aku redha ujian dari Allah. Nak buat camne. Tapi hari nie 10hb dah pulih sepenuhnyer. Nasib baik demam biase. Bukan demam Enfluenza A B or C. Ahakz...mintak simpang.Dua tiga kali jugaklah ulang alik amik ubat.




Ini mungkin disebabkan kerana seminggu sebelum aku mengalami demam yang teruk, aku berada di rumah, iaitu Penang.....HAHA dalam duk ade kelas sempat lagi balik. Balik sebab my dearest Daddy tak berapa sihat, jadi balik untuk mentengok beliau. Dalam 2 hari jugaklah beliau kat Adventis Penang. Sebab jantung. But sekarang semuanya ok, hope takde ape2...aku selalu doa sumenyer berada dalam keadaan baik.

Naluri seorang anak apabila mengetahui mommy atau daddy nyer berada dalam situasi yang tidak stabil mesti pelbagai yang berada difikirankan. Begitu jugak dengan aku. Aku jugak manusia biasa, yang mempunyai perasaan untuk memikirkan itu. Kadang2 jauh betul jangkauan akal dan fikiran. tapi semuanya aku serah pada yang Maha Kuasa. Dia yang menentukan segalanya. Aku sebagai anak hanya mampu berdoa. Opss..sorry ter emo skit



Oh. Suka disini nak aku khabarkan, pada 2hb jun yang lalu, aku dan rakan2 telah membuat plan nak celebrate bertday my BF ehe...Aku dan adik telah membeli 2 jenis Pizza Hut, Kek hari Jadi dan etc. Tidak sempat nak begitu grand sebab pada masa nie kesihatan dah terkacau bilau skit, time nie pun dah flu giler. Jam 12 malam, ceritera bermula. Kami menjalankan tanggungjawab masing2. Mensusun hidangan makanan di tepi bilik Paan dan JieJie, credit t0 JieJie kerana telah menrajinkan diri mensapu diluar dan membentangkan tikar. Dengan bantuan dari Lan, yang telah mentipu si bertday boy, dengan mensuruh bertday boy menolongnya kerana konon2nya kunci kereta si Lan ni tertinggal dalam keta, nak suh korekkan la konon. Kami yang diluar nie yang berdebar2 menunggu mangsa.

Dan akhirnya....SURPRISEEE!!!!!!!!!! Ha amik ko. Terkejut beruk la si mangsa..Eheh...Happy bertday sayang.....Semoga panjang umo murah rezki. Macam2 yang jadi malam tue, penuh muka kitorang dengan kek, dah jadi macam mask pulak.

Disini aku sertakan sesiapa yang terlibat.Terima kasih di atas bantuan kalian yer. Sorry curik gambar dalam frensta masing-masing.


Azlan (si penipu keretanya terkunci dengan kunci di dalam)

Paan 4 dari kiri ( dia kononnya tengah berbual di telepon sementara menunggu ketibaan aku membawa hidangan)

Jiejie ( orang yang telah mensapu serta membentang tikar dan tukang skodeng mangsa)

Ezax ( adikku selaku driver aku pegi beli makanan untuk hidangan )

Alhamdulilah walaupun dalam beberapa hari yang lepas banyak yang telah berlaku, namun aku dapat atasinya. Akhir kata aku dapat berblogging semula. Rindu itu.

3 lewd c0mments:

nieja said...

demam ke babe

nieja said...

wahh
siap buat sprise bday
lagi tu.. ehe
niwey, epi blatd bday 2 ur bf

~me~ said...

nieja~
ehe..
thnks dear behalf of him..
mmg i suke buat surprise..
but tuk thn dpn kne tuka plan la..
takut die agak..
ehe..