BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, January 5, 2010

adik lelaki

berita hari ini;
perghh pOyO..
hehe...
takde pembuka kata
sebab hati tengah gundah gulana.
kamO kamO dan kamO ade adik lelaki?
hmmm....
saya ada 3 Orang.
kamO ada adik pOmpuan?
saya takdak...hehe
erk? takde kene mengena dengan adik pOmpuan
sebab saya takdak adik pOmpuan nak cite.
kamO ade adik lelaki dOk jauh dari parents kamO?
saya ada 2 Orang....
tapi sekarang dah tinggai sOrang
sebab adik lelaki bOngsu saya dah balik ke pangkuan parent saya...
kenapa?
hmmm...
sekarang dia ditingkatan 2,
dulu mase fOrm 1 die di sekOlah asrama penuh
sekOlah sains...
tapi tak sampai 2 bulan,
die dah mintak ditukarkan...
saya yang beria~beria menyOkOng.
kenapa?
sebab saya tahu dia tak boleh survive tanpa mummy saya.
anak bOngsu la katakan.
baru sebulan dOk asrama berat badan seminggu turun 1 kg,
memang giler...
saya cakap baik amik bawak balik la ma...
tapi memang teruk la life sek asrama tue...
memang patut pun.
walau mummy saya amik bawak dia balik tiap~tiap minggu,
hantaq makan tiap2 petang.
tapi masih ada perasaan tidak berkeyakinan kami.
lagipun dia sendiri jugak yang mintak tukar,
takpalah...
kat sek biasa pun bOle study kan...
dimana ada kemahuan di situ ada jalan...
then;
ini cerita adik saya yang sulung,
juga lelaki....
baru menyambung pelajaran di Uitm Shah Alam
jauh ker....
saya lagi jauh kan....
tapi bagi saya dia lagi jauh....
bukan tak biasa die jauh..
dulu pun masa diplOma
kat Uitm arau....
tapi...
kamO penah rasa ada adik lelaki?
yang jauh dengan kamu?
yang sedang menjangkau usia remaja?
huh...
berat Ooo....
duk pikiaq.....
saya sebagai kakak dah naik migrain...
apatah lagi parent saya kan....
bukan tidak yakin atau apa...
tapi saya takut...
takut benda~benda yang taknak berlaku....
hmm...
entah lar.....
saya hanya mampu berdOa...
agar dia disana tidak lupa...
x lupa kepada Allah...
x lupa kepada ibu bapa yang risaukan dia...
hmmm.....
berat kan...
saya pun dah pikir berat...
camne lah hati kedua ibu bapa saya nO......
aik?
bukankah saya jugak jaOh dari ibubapa saya?
lagi jauh dari adik saya?
hehe...
saya takpa...
saya rasa saya bOleh...
hmmm...
kenapa kata macam tue?
sebab saya anak sulung
tapi kamO pOmpuan lagi ibu bapa kamO risau?
memang pun, tapi saya mintak diOrang jgn risau...
sebab saya anak sulung...
hmmm mOtif?
tah....
tah la kamO paham ke tak...
yang pasti saya harap semuanya dilindungi Allah...
amin.....

12 lewd c0mments:

Arra JaSmY said...

Shweetnye..
kamo kakak yg baik..
saya adew adek pmpuan jer..
tringin nak adew adik laki..
lalala...

Qi_Cinoi.Lavigne said...

babe, i pon ada 2org adik lelaki. n xda adik pompuan weehoo.i last pompuan.

apends said...

amboi...sorang kakak yg prihatin..baguih2 risaukan adik sgt penting...jaman skrg ni leh jd mcm2 baik laki @ pompuan....yg penting sentiasa dengaq kata makpak,solat tu penting..insyaallah sumanya selamat..idup pon tenang....mcm ustazah la plak..heheheheheh....:))

~OWNer~ said...

Arra JaSmY~
hehe....kamO jugak tentu sOrang kakak yg baik lg cute kan..
hehe..jgn ade adik laki menakutkan....
hehe..
[serius tau]

~OWNer~ said...

CinOi~
susah kan dear...
tambah2 kalau dOrg jauh...

~OWNer~ said...

apends~
tu lar..
risau tau apends...
mmg lar suruh sOlat...
tapi dah jauh2 nie....
taktau la kan...
takde sape nak pantau..

cik EPAL said...

sis ni yang menang lipice tu ea?? ada nampak sis kat ts ritu...hee :)

m-online08 said...

after working very tired
drink fruit juice relax your mind
http://www.e2station.co.nr
kindly share with your friend
thank you

miZz_nizZ said...

yup, anda akak yg caring. pd pndgn sy, xkisahla adik bgsu or mana2 pgkat dlm fmly tua atau muda skalipun die perlu bljar utk idup jauh dgn parent coz die la akan jd wali n pggnti pnjaga dlm ssuatu orgnisasi kkeluarga.kalo lmah lmbut sgt pn xleh gak.try to adapt da environment. sori kalo silap berpandagn.hehe

~diaNe~ said...

m-online08~
thnks....i will try...

~diaNe~ said...

mizz_nizz~
yup betul tue...
saya rase mmg patut bagi die berdikari...
san saya harap dalam die mencari pendikarian itu....
dia tau mana baik dan mana buruk....

~diaNe~ said...

mizz_nizz~
yup betul tue...
saya rase mmg patut bagi die berdikari...
san saya harap dalam die mencari pendikarian itu....
dia tau mana baik dan mana buruk....